Hanna Boersema-Vermeer werkt met veranderaars en veranderteams en hun organisaties aan de veranderuitdagingen waar zij voor staan. Zij doet dat op basis van haar eigen ervaring als manager en adviseur.

Zij studeerde sociale wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In haar studie verdiepte zij zich in de vraag; ‘waarom gaat het in organisaties zoals het gaat’. Zij deed ervaring op met het in kaart brengen van patronen in teams en organisaties. En studeerde af op het inzichtelijk maken van interventierepertoire van adviseurs en managers, die werden ingezet tijdens gedoe en conflictsituaties in teams.

Hanna startte haar loopbaan als onderzoeker bij Motivaction, als onderdeel van het mentality team. Zij werkte daarna 12 jaar bij Twynstra Gudde. Sinds 2013 leidde zij het Kenniscentrum Veranderkunde en vanaf 2016 leidde zij daarnaast de adviesgroep Veranderkunde.

Werken met leren veranderen

In 2016 publiceerde zij samen met Gertjan de Groot het boek ‘Werken met leren veranderen’, een boek vol praktijkverhalen, werkvormen en inspirerende literatuurtips. Dit boek hoort bij de bestseller Leren veranderen, geschreven door Léon de Caluwé en Hans Vermaak. Naast het ontwikkelen van materiaal voor de veranderaar in de praktijk, geeft zij regelmatig les aan diverse (business- en/of hoge) scholen, o.a. Copenhagen Business School, Studiecentrum Rechtspraak, Christelijke Hogeschool Ede.

Sinds 2018 heeft zij een eigen praktijk als organisatieadviseur, teamcoach en trainer.

Wat haalt u met mij in huis

Verbindend

Ik leg makkelijk contact en verbind mensen met elkaar.

Resultaatgericht

Ik ben gericht op het bereiken van het resultaat.

Profactief

Ik wacht niet af, maar stap er op af.

Persoonlijk

Ik werk met aandacht en waardering voor en met mensen.